2013. május 4., szombat

Munkatúra a Gyertyánosi erdőben


Második munkatúráját szervezte a TTSE ez évben, ismét környezetünk szebbé, tisztábbá tétele volt a cél. Némi kis bizonytalanság után népes csapat jött össze a Gyertyánosi-parkerdő felső bejáratánál, ahol gyorsan zsákokat és kesztyűket vételeztünk.

Mivel jó sokan voltunk így lehetőség volt egy időben több útvonalon is a szemét összeszedésére. A GCCITO-ban is érdekelt Nargoth kollégával mi a piros sáv jelzésen indultunk.

A Négytestvér-forrás érintésével a Gyöngyvirág kulcsosházig illetve annak K-i oldalán a tó partjáig szedtünk össze két zsáknyi szemetet.



Az erdő viszonylag tiszta volt sokkal több szemétre számítottunk de így van ez jól. Reméljük, hogy a parkerdőt piknikezésre használó autós 'turisták' is előbb utóbb rájönnek arra, hogy a természetben nem illik szemetet hagyni, ahogy volt erőnk odavinni a tele sörös dobozokat és mindenféle zacskós holmikat úgy az intelligens embereknek valószínűleg marad annyi erejük, hogy hazavigyék a szemetüket és nem dobják be egy bokor alá.



Így talán megérhetjük, hogy unokáink is olyan szépnek és tisztának lássák majd a Gyertyánosi parkerdőt mint ahogy mi ma otthagytuk.

Munka után jólesett a pihenés a Hódos-tó partján, ahol Laci immár hagyományosan finom sültszalonnájával és a forrás tiszta vizével öblítettük le a turistaút porát.



Még több fotó, katt a képre:
Szemétszedés a Gyertyánosban

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése