2017. augusztus 26., szombat

Zselici 4 fa 10 (2017)

A három távon 176 túrázó gondolta úgy, hogy kimozdul egy kicsit a Zselicbe.  Mivel napokon belül kezdődik a szarvas vadászati szezon jó időpontra ütemezték ezt a túrát a rendezők. A múlt évi körtúrásítás is nagyon hasznos módosítás volt. A rövid távon indultam ami az éjszakai túra útvonala csak fordított irányban, így legalább végignézhettük, hogy éjjel merre is járunk. 
A nevezési díj 500 Ft MTSZ kártyára 100 Ft kedvezmény volt. Színes térképet és részletes itinert is kaptunk.  8 óra előtt már szép számban ott voltak a túrázók így a nevezést már 8 óra előtt elkezdték de elindulni csak 8-tól lehetett, hogy a pontőrök is kiérjenek. 
A templom mellett a horhósban indultunk a kék jelzésen majd a tetőn az út közepén üldögélő két nagy komondor jellegű eb  előtt feltömörült a csapat. 
A nagyobb létszámot látva a kutyák félrehúzódtak de folyamatos hangjelzésük mellett haladtunk át az istálló előtt. Igazán jó lenne ezt már valahogy békésen megoldani, mert hiába tudják sokan, hogy ezek "szelíd növényevő" állatok nem igazán annak látszanak!
Az erdészeti aszfalton kanyarogtunk sokáig, itt a 20-as táv még együtt volt a 10-el. Egy darabig, aztán mi a kék +-re tértünk át  Az egyetlen ellenőrző pontunk az erdészeti utak kereszteződésében volt illetve csak a hűlt helye de a telefon érdeklődésünkre megtudtuk, hogy csak pár percet kell várni. 
Így is volt.  Bőven 9 óra után értünk ide bár aki futott az nyilván nem várta meg a pontőröket. A pont autóval jól megközelíthető szóval csak szervezés kérdése, hogy mikor is érnek oda! Kaptunk itt egy szelet csokit is a pecsét mellé így mindenképpen érdemes volt várni. Rövid pihenőt is tartottunk ott ahol a K+ letér az aszfaltról. Közben a pontőrök is áttelepültek oda, ez jobb hely,  árnyékosabb és az útbaigazítást is könnyebb itt megoldani. 
Az árnyas erdőben az emelkedő nem volt rossz de az eddigi aszfalttól fájni kezdett a bokám, így is maradt a túra végéig. Kicsit lelassultam de a szeder íze és az ifjú – 20 hónapos – túrázó sporttárs lendületes haladása jó kedvre derített.
 A tetőn a Laska-kereszt előtt nem sokkal kiértünk a napra. Itt azért már igen csak meleg volt.  Szerencsére gyorsan lekanyarodhattam a horhóba a már ismert kék sávra és innen már csak pár perc volt a cél. 


Szép emléklap és kitűző volt a díjazás és újabb pecsét került a kupalapra is.  

A túra rövidsége miatt kaját nem is hoztam csak hűtött innivalót, így aztán jobban esett a zsíros kenyér a lila hagymával és az eperlekvár is nagyon finom volt.

Köszönöm a rendezést és a túrát. 

Még több fotó, katt a kis képre:
Zselici 4 fa túra



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése