2012. május 5., szombat

Cinege túra 2012

Siófok – Töreki – Zamárdi

Cinege 10 táv: 12 km Szint 200 m a Rajt/Cél ‘rágyaloglásokkal’ + 3 km.



Az Észak – Somogy Teljesítménytúrázója túrasorozat legkönnyebben teljesíthető távja volt ez a kellemes, kora nyári túra. Korán indultam, hogy a legmelegebb órákat elkerüljem.

A Rajtnál Laci már ott várakozott túratársra lesve. Gyors nevezés, MTSZ kedvezménnyel 600 Ft átvettük az előre kiosztott csokit, és indultunk Laci a ‘Bogaraihoz’ sietett én pedig a Boglárkához.



A DDP-re eső szakasz jól követhető, bár a sok lovas gazda nem hagyott túl sok teret a túrázásra de azért el lehet menni a villanypásztorok mellett. Törekiben a szokott helyen volt az első pont, itt szép egészséges almát kaptunk, a tanösvényre érve jólesett az árnyék, majd a kilátónál ráfordultunk a mezőn át vezető útra.



Az öreg diófást mindig megcsodálom, tetszik az a terület. Az akác virágzása elején jár, a repce a vége felé, de mindkettő jellegzetes volt az út mentén. Az endrédi tavaknál volt a következő pont ahol pecsételtünk, ittunk egy jót a még hűvös szódából és mentünk is tovább. A Tóköz pusztai bekötő út betonja felejthető aztán a szőlőkön átvágva máris Zamárdi szélére érkeztünk.


A templomot megcélozva gyorsan beértünk az iskolába, ahol éppen nyitott a Cél. A zsíros kenyerek még nem készültek el de a sütemények és a finom friss foszlós mazsolás kalács már várt ránk.



Átvettük a szép kitűzőt, oklevelet, igazoltattuk a kupa lapot és három órával az indulás után végeztünk is.

Köszönöm Lacinak, hogy levitt a vasútállomásig, az előzetesen általam kinézett vonat indulására már haza is érkeztem.  Gyors és rövid túra volt, három órán belül megcsináltuk.





Cinege 10

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése